Hoe verwijder je Facebook?

 Hoe verwijder je Facebook?

Je hebt besloten om te stoppen met Facebook. Bijvoorbeeld omdat je er te veel tijd aan besteed. Of omdat je bang bent voor de gegevens die over je verzameld worden. Dit kan een reden zijn om je account te verwijderen. In de praktijk kan het nog best lastig zijn om je Facebook te verwijderen. Wij helpen je daarom om je account definitief te verwijderen van het internet.

Back-up maken van je gegevens

Facebook is voor sommige mensen de afgelopen jaren een soort dagboek geworden. Je deelt er persoonlijke berichten en foto’s op. Misschien wil je die wel bewaren. Of ben je bang dat je jezelf misschien ooit bedenkt. In dit geval kan je een back-up van je gegevens maken. Ga hiervoor naar instellingen en onderaan kom je de pagina een kopie downloaden van je Facebook Gegevens. Klik nu op de groene button met archief downloaden. Je moet nu je wachtwoord invullen en Facebook gaat een copy maken. Je ontvangt de copy via een link per mail. Download de copy direct voor je het account verwijderd.

Je account eerst deactiveren

Ben je er nog niet uit of je definitief weg wil bij Facebook? Dan kan je eerst je account deactiveren. Je gaat hiervoor naar instellingen en account beheren. Klik hier op bewerken. Je kan hier op een link klikken met je account deactiveren. Vervolgens kan je wachtwoord invullen en wordt je account voor 14 dagen gedeactiveerd.

Definitief je account verwijderen

Wil je toch graag je account definitief verwijderen. Klik hier om dit te doen. De functie is namelijk verstopt door Facebook. Gelukkig hebben wij hem online staan. Via de link kan je inloggen en op de knop mijn account verwijderen klikken. Je account is nu verwijderd, maar nog niet definitief. Als je binnen een paar dagen weer opnieuw inlogt wordt je account weer geactiveerd en kan je hem weer gebruiken. Dit betekent dus dat Facebook je gegevens nooit definitief weggooit.

Back-up maken tijdens het verwijderen

Ben je toch nog vergeten een back-up te maken? Als je via onze link je account gaat verwijderen krijg je nog eenmalig de vraag of je echt geen back-up wilt maken. Dit is handig als je twijfelt of een back-up misschien toch wel handig is. Je hebt dan in ieder geval je herinneringen nog bij de hand. Je kan de back-up ook gebruiken als je ooit nog terugkeert op Facebook.

Melissa

Related post

Leave a Reply